Dé oplossing voor het boterhamprobleem: croques uit de diepvries

In een gezin met 4 kinderen, is er altijd wel één kind dat iets niet lust. En hoewel we “hier geen hotel zijn” vind ik het toch altijd fijner om na een drukke dag aan tafel te schuiven met kindersnoetjes zonder lange tanden.
Gelukkig eten ze warm middagmaal op school én vinden ze dat allemaal ook nog eens lekker (hoeveel chance hebben wij?!).

Het probleem situeert zich rond de ‘boterhammen’.

  • Eentje vindt boterhammen saai én niet eerlijk dat ze dat moet eten terwijl wij dat zelf bijna nooit eten.  Moeilijk te beargumenteren…
  • Een ander vindt boterhammen alleen lekker met maar 1 soort beleg (filet de saks, go figure). Dit zowel ’s ochtends als ’s avonds. Liefst wat ‘gesopt’ in soep.
  • Nummer 3 eet enkel boterhammen zonder beleg (of het moet choco zijn, maar dat mag niet ’s avonds). Een kind dat zou leven op droog brood dus.
  • En tenslotte is er ook nog ‘de gemakkelijke eter’ die (meestal) niet zucht en klaagt en gewoon eet wat we haar voorschotelen. Halleluja!

Maar er is 1 oplossing om iedereen tevreden te houden!
Croques! En aangezien dit vaak op tafel komt, zijn we goed georganiseerd. Om de zoveel tijd kopen we een wit brood en een hoeveelheid kaas en hesp en gaat manlief aan de slag. Per twee gaan de croques in een diepvrieszakje en worden ze uitgehaald wanneer het boterhammenprobleem de kop opsteekt.
Nog diepgevroren in de gril en 5 min later…iedereen content.
De croquesdagen wisselen we af met een eitje van Hotsie en Totsie (de kippen) en/of soep om de boterhammen interessanter te maken.

Geen lange tanden! Missie geslaagd!


Als aanvulling laat de croquemaker in huis weten dat de beste croques verkregen worden met een éxtra schelletje kaas. Dus kaas/hesp/kaas…
Lang genoeg laten grillen, want ‘de korstjes’ zijn ook lekker.

Het blijkt niet zo eenvoudig om een mooie foto van een diepvriescroque in een plastiekzakje te trekken, maar ‘you get the picture’ 🙂

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een eigen blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: