Het jaar van de tijger

Na hype van de uiltjes enkele jaren gelden, en de roze flamingo’s van vorig jaar, voorspel ik voor het komende jaar de tijgertrend! Ik waan me ondertussen al een échte ‘trendwatcher’. Zal ik al even ‘Van Gils & Gasten’ contacteren zodat ze me alvast op de planning zetten voor komend seizoen? 🙂

Laat me mezelf even verduidelijken…
Om de één of andere reden , kom ik de laatste weken overal ‘tijgers’ tegen die me inspireren. En aangezien toeval niet bestaat, moet het wel een trend zijn. Of anders heeft het universum me iets te vertellen.

Even op een rijtje

 • #tijger 1
  Vorige donderdag kwamen we, zoals elke maand, met een groep lieve vriendinnen samen voor een glaasje wijn en een bord dampende spaghetti. Een van de ladies had een zomerse ‘tijgerjurk’ met een fantastische quote!
  “Great things never come from playing safe”.
  Helemaal waar! Niet dat het altijd per se hoeft, dat ‘danger’ en die ‘great things’. Gewoon gezellig en lekker kabbelen is soms even fijn.
  Maar het is wel zeker iets waar ik mezelf soms moet aan herinneren. De comfortzone is nodig, maar is enkel fijn als we er soms eens buiten gaan. Ik geef mezelf dan ook graag een pluimpje voor deze blog. Ok, de ‘danger’ is dan wel redelijk beperkt, maar het was toch een sprongetje en die heb ik genomen (na jaren twijfelen, maar dat hoeft niemand te weten). Er zit misschien ook wel een klein tijgertje in mezelf!

img_4882-1

 • #tijger 2
  Nieuwe vrienden! Er was een tijd dat ik die in een handomdraai maakte. Maar ergens down the road blijkt dat toch niet meer zo makkelijk te gaan. Enerzijds kom ik niet zo vaak meer nieuwe mensen tegen en is de ‘clan’ zowat gevormd. Anderzijds zorgden sommige vlot verworven vriendschappen uit het verleden voor krasjes op mijn hart en werd ik dus voorzichtiger. Maar af en toe kom je mensen tegen die ‘your kind of people’ zijn. En zo heb ik nieuwe vrienden gemaakt. Een ‘haar’ en een ‘hem’! Twee voor de prijs van één dus.
  En nu de tijgerlink: dit überschattige koppel spreken elkaar aan met ‘tijger’. Hoe fantastisch is dat? Het gaat van ‘ooh tijger toch’ tot ‘geef eens het zout, tijger’…
  Volgens de Chinese horoscoop een krachtig en moedig dier, energiek en onverschrokken. Wat een prachtige keuze van ‘koosnaampje’! De eerste keer dat ik ze elkaar zo hoorde aanspreken, smolt ik en sindsdien ben ik verkocht. Aan de tijgers in kwestie: stay wild 🙂

 

 • #tijger 3
  Flow magazine viel vorige week in de bus met zoals vaak echt leuke ‘extra’s’. En ja, je kan het al raden. Er zat een tijger in mijn Flow!
  Een spiegelsticker om je elke dag te inspireren terwijl je verbaasd kijkt naar hoe die wallen precies toch wat groter zijn dan gisteren….wees mild, wees mild, wees mild wordt mijn nieuwe mantra. Er is nog werk aan de winkel!

img_4891

 En dan heb ik het nog niet gehad over de ontsnapte tijger van vorige week die dan toch niet ontsnapt was…

Het is overduidelijk! Dit is mijn tijgerjaar.

En nu moet ik even weg. Ik moet dringend met de man overleggen, want dat ‘scheetje’ als koosnaampje kan écht niet langer door de beugel.

Oh ja: De illustratie bovenaan naar een quote uit Calvin & Hobbes (nog een inspirerende tijger) is Deborah van der Schaaf

Een gedachte over “Het jaar van de tijger

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een eigen blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: